Molde Næringseiendom

Molde Næringseiendom
Historie
Ledelse
Eiere

 

Molde Næringseiendom er en lokalt eid eiendomsbesitter der virksomheten i hovedsak er knyttet til eiendommer i Molde. Selskap ble stiftet i 2001, og er en videreføring av AS Stålprodukter som ble etablert i 1946.

MNE AS har følgende datterselskaper:

  • Molde Mølle AS
  • MNE Eiendom 1 AS
  • MNE Eiendom 2 AS
  • MNE Eiendom 3 AS
  • MNE Høghallen AS
  • MNE Moldegårdsbrygga AS
  • MNE Fjæra AS


Alle disse selskapene eier vi 100%

Last ned organisasjonskart

Last ned oversikt på bygg

Last ned adressekart

 

Historie
22. august 1946 ble A/S Stålprodukter stiftet med fire brødre Sandøy og deres far som eiere. Bedriften holdt til i leide lokaler i «Moldegårdsbrygga». I april 1950 brant denne brygga og A/S Stålprodukter startet byggingen av sine første egne lokaler ved brannruinene. Senere er det blitt mange påbygginger... Paul Sandøy var bedriftens grunnlegger og daglig leder fra første dag, med broren Magnus som driftsleder. Paul Sandøy gikk av som daglig leder i 1981, 70 år gammel. Han fortsatte imidlertid som styreformann fram til 1995.

I 1987 ble selskapet delt i et eiendomsselskap A/S Stålprodukter Eiendom og et konstruksjons- og produksjonsselskap A/S Stålprodukter.

I 2001 ble det inngått avtale om salg av AS Stålprodukter til Hydralift ASA. Samtidig ble Molde Produksjonssenter AS stiftet for å overta produksjonsvirksomheten til AS Stålprodukter.

Hydralift fortsatte driften av ingeniørdelen til AS Stålprodukter. Hydralift er siden solgt til det amerikanske selskapet National Oilwell og fusjonerte i 2005 med Varco. Selskapets navn er i dag National Oilwell Varco og er nå en av de største leietaker i de gamle Stålprodukterlokalene.


Ledelse

Administrasjon

 

 

Styret

Torgeir Martinussen
Torfinn Fjøren 

Arthur Malo

 

Kjell Hollen

Erling Sandøy
Unni Sandøy
Marie Løkvik
Bernt Sandøy
Oddvar Skjegstad

Daglig leder
Driftsleder

Driftstekniker

 

Styreleder


Eiere
Molde Næringseiendom er heleid av Sandøyfamilen.